Δεν τα κατάφερε η Νίκη στον τελικό κυπέλλου Χαλκιδικής απέναντι στον Α.Ο. Σημάντρων ο οποίος με ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο κατέκτησε για δεύτερη σερί χρονιά το τρόπαιο.

Ιδανικό ξεκίνημα:

Οι πράσινοι μπήκαν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο του «Νάκης Αυγέρης» θέλοντας να επιβάλουν το παιχνίδι τους από το πρώτο λεπτό και τα κατάφεραν σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό. Μόλις στο 5ό λεπτό, στην πρώτη επίσκεψη των τυπικά φιλοξενουμένων στην εστία του Ταχματζίδη, ο Αστεριάδης κέρδισε κατά κράτος στον αέρα τους αντιπάλους του και έδωσε έτοιμο γκολ στον Χαρέλη που από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-1 και να βάλει νωρίς-νωρίς μπροστά στο σκόρ την ομάδα του Πολυγύρου.

Κατοχή μπάλας και υπεροχή:

Η συνέχεια ήταν το ίδιο καλή για τους ποδοσφαιριστές του Γ.Βούλγαρη που εκμεταλλεύτηκαν την καλή ψυχολογία από το προβάδισμα, λειτούργησαν ορθολογικά έχοντας την κατοχή της μπάλας σε μεγάλο ποσοστό υπέρ τους και βρέθηκαν σε ακόμη 4 περιπτώσεις με καλές προϋποθέσεις απέναντι στα αντίπαλα καρέ. Ειδικά στη φάση του 15ού λεπτού με την κεφαλιά του νεαρού Ισπιριάνη μέσα από την μικρή περιοχή θα μπορούσαν να έχουν διευρύνει το προβάδισμα τους και να βάλουν το παιχνίδι σε διαφορετική τροχιά. Στο αμυντικό κομμάτι η Νίκη δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου και ο τερματοφύλακας Σεβαστάς δεν χρειάστηκε παρά μόνο δύο φορές να επέμβει.

Το μπλάκ άουτ στην επανάληψη, και το λάθος του διαιτητή:

Αυτό που είχε ο Πολύγυρος στο πρώτο μισό ήταν αυτό που είχαν τα Σήμαντρα στην επανάληψη. Μπήκαν με στόχο να ρισκάρουν και κατάφεραν νωρίς νωρίς να ανατρέψουν τα δεδομένα. Μια μικρογραφία του παιχνιδιού ήταν η φάση του 50ού λεπτού με τη Νίκη να χάνει την ευκαιρία να αιφνιδιάσει ξανά τους «γηπεδούχους» στο τετ-α-τετ του Ζούνη και τα Σήμαντρα, στην εξέλιξη της φάσης, με μια μπαλιά 50 μέτρων να βρίσκουν στην πλάτη της άμυνας των πρασίνων τον Μελίσση  ο οποίος έδειξε (για άλλη μία φορά) την κλάση του και ισοφάρισε το παιχνίδι.

Ο σκόρερ μαζί με τον διαιτητή (ο οποίος ήταν αρκετά καλός σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού) πρωταγωνίστησαν σε μία φάση λίγο μετά την ισοφάριση που πιθανότατα υπό άλλες συνθήκες να είχε αλλάξει όλο το παιχνίδι. Ο Ζούνης φεύγει στην πλάτη της άμυνας του Α.Ο.Σ. κάτω από το κέντρο με όλο το γήπεδο δικό του, σε μια υποσχόμενη επίθεση για τους πράσινους και ο Μελίσσης που έχει ήδη δεχθεί κάρτα στους πανηγυρισμούς βγάζοντας τη φανέλα του τον τραβάει με μοναδικό σκοπό να τον σταματήσει χωρίς να έχει καθόλου σαν στόχο να μαρκάρει στην μπάλα. Ο διαιτητής κ. Δραγάτης ενώ σωστά καταλόγισε το φάουλ δεν έδωσε ως όφειλε την κίτρινη κάρτα (ορισμός) που θα σήμαινε ταυτόχρονα και την αποβολή του ποδοσφαιριστή των Σημάντρων.

Δύο λεπτά αργότερα η απόκρουση της άμυνας των Σημάντρων σταματάει στον Αστεριάδη που διώχνει με το κεφάλι, τα χάφ της Νίκης απουσιάζουν στο ριμπάουντ και ο Τσίλης με όλη του την άνεση πιάνει ένα μακρινό μεν αλλά δυνατό ψηλοκρεμαστό σουτ που περνάει πάνω από τον Σεβαστά και δίνει το προβάδισμα στον Α.Ο.Σ. Μέσα σε 15 λεπτά η Νίκη είναι στο καναβάτσο και σαν να μην φτάνει αυτό το τάκλιν στο χώρο του κέντρου του Συρόπουλου, που παίζει με κίτρινη από το 7ό λεπτό, τιμωρείται (δίκαια, ακόμη και αν βρίσκει  μπάλα, με τον τρόπο που πάει σ” αυτή ο ποδοσφαιριστής) με κάρτα που ισοδυναμεί με την αποβολή του.

Προσπάθησε να αντιδράσει, στάθηκε και άτυχη:

Με αριθμητικό μειονέκτημα και την ψυχολογία καταρρακωμένη από το σοκ των δύο γρήγορων γκολ που δέχθηκαν οι ποδοσφαιριστές του Γ.Βούλγαρη προσπαθούν να αντιδράσουν. Κερδίζουν μέτρα στο γήπεδο από τους αντιπάλους τους που δείχνουν κουρασμένοι και προτιμούν να μείνουν πίσω από τη μπάλα. Η Νίκη είναι εκ νέου άτυχη στη φάση του 67ού λεπτού όταν το σούτ του Najdovski ανάμεσα σε 5 ποδοσφαιριστές των Σημάντρων μέσα από την περιοχή βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι και η τροχιά της μπάλας δεν ευνοεί τον αμαρκάριστο Χαρέλη να γίνει κάτοχος της μπάλας μπροστά σε ανυπεράσπιστη εστία.

 Αυτή είναι και η τελευταία μεγάλη στιγμή των πρασίνων να σκοράρουν για 2ή φορά στο παιχνίδι. Ο χρόνος κυλά για τον Α.Ο.Σ. που με τον ένα η άλλο τρόπο ροκανίζει το χρόνο ενώ σε μία από τις λιγοστές αντεπιθέσεις των αντιπάλων ο Χλιάπας λίγο πριν το φινάλε αποσοβεί πάνω στη γραμμή το 3-1.

Που κρίθηκε το παιχνίδι:

-Στην αστοχία των επιθετικών της Νίκης στις 2-3 μεγάλες στιγμές που τους παρουσιάστηκαν
-Στην κακή εικόνα των πρώτων 15 λεπτών του δευτέρου ημιχρόνου
-Στην κλάση των επιθετικών των σκόρερ της αντίπαλης ομάδας που πετυχαίνουν δύο πολύ δύσκολα τέρματα
-Στην αποβολή του Συρόπουλου αλλά όχι του Μελίσση με το σκορ να είναι ισόπαλο.

Δείτε εδώ το βίντεο του αγώνα μέσα από τις κάμερες του NikiWebTv

-
17 Φεβρουαρίου 2016
Σκορ: 2 - 1

Εντεκάδα

Σεβαστάς Στέφανος
Αστεριάδης ΓιώργοςΑσσίστΚίτρινη Κάρτα
8. Συρόπουλος ΚώσταςΚίτρινη ΚάρταΚίτρινη ΚάρταΑποβολή
Χλιάπας Αλέξανδρος
Δημούδης Βασίλης
Ζούνης Κυριάκος
8. Najdovski Νίκος
9. Χαρέλης ΓιώργοςΓκολ
Βούλγαρης ΓιώργοςΚίτρινη Κάρτα
Ισπιριάνης Γιάννης
Κακούρος Γιώργος

Αλλαγές

Γιουβανάκης Μιχάλης
Γραμμένος Χρήστος
Μπάκας Γιάννης
Αγγελής ΓιώργοςΑλλαγή9
Ισπιριάνης Γιώργος
Σουσούρας ΓιάννηςΑλλαγή8
Λιόλιος ΔημήτρηςΑλλαγή

Τα σχόλια είναι κλειστά.