Υπάρχουν αυτοί που παραπονιούνται για τη συχνότητα των παιχνιδιών μέσα σε λίγες μέρες, όταν μάλιστα έχουν να κάνουν ένα μικρό ταξίδι.Υπάρχουν, όμως, κι αυτοί που αναγκάζονται να διανύσουν χιλιάδες χιλιόμετρα για τα 90 λεπτά του ποδοσφαιρικού αγώνα που καλούνται να παίξουν.Ορισμένες από τις ερασιτεχνικές ομάδες που συμμετέχουν στα πρώιμα στάδια του Κυπέλλου Γαλλίας, περνούν τον δικό τους Γολγοθά.

Για παράδειγμα, η AS Tefana ταξίδεψε 16.000 χλμ. για να μεταβεί στο προάστιο Noisy – le – Sec του Παρισιού και μάλιστα, για να ηττηθεί με σκορ 3-0! Δηλαδή για να πάει και να επιστρέψει έκανε 32.000 χιλιόμετρα! Αυτή, ωστόσο, δεν είναι η μεγαλύτερη απόφαση που έχει κάνει γαλλική ομάδα για ματς Κυπέλλου, αφού η… πρωτιά ανήκει στην FC Trelissac που διήνυσε 17.142χλμ.

Αυτά τα μεγάλα ταξίδια γίνονται λόγω της συμμετοχής ερασιτεχνικών ομάδων στη διοργάνωση, αφού η Γαλλία έχει διατηρήσει πρώην αποικίες της γύρω από την Καραϊβική, τον Ειρηνικό και τον Ινδικό Ωκεανό, σαν «υπερπόντια εδάφη» και τους χορηγούνται τα ίδια δικαιώματα.

Σε αυτά, περιλαμβάνεται η γαλλική υπηκοότητα, οι νόμοι, η εκπροσώπηση στο κοινοβούλιο και φυσικά το ερυρώ σαν νόμισμα. Έτσι, δικαιούνται και συμμετοχή στο Κύπελλο Γαλλίας.Αποτέλεσμα αυτού, να εισέρχονται στον θεσμό ομάδες από πολύ απομακρυσμένα σημεία και φυσικά να βγαίνουν αμέσως εκτός συνέχειας…Μέσα σε όλα, θα πρέπει να υπολογίζει κανείς και τις ανάγκες που προκύπτουν για τα ταξίδια και δεν αναφερόμαστε μονάχα στα έξοδα για τη μετάβαση στον προορισμό.

Για παράδειγμα, οι παίκτες της AS Tefana, προκειμένου να φτάσουν στο Noisy – le – Sec, χρειάστηκαν ειδικά διαβατήρια να μπορούν να περάσουν από το Λος Άντζελες, οι παίκτες της Magenta – σύλλογος σε μέτρια προς καλή οικονομική κατάσταση – χρειάστηκαν τσιπάκια στα κινητά τους περνώντας από την Ιαπωνία, ενώ αυτοί της Martigues υποβλήθηκαν σε εμβολιασμό κατά του κίτρινου πυρετού πριν το ταξίδι τους στη γαλλική Guyana μέσω της Βραζιλίας!

Για τα παραπάνω, η γαλλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία φροντίζει ώστε να βοηθάει κάθε ομάδα σε αυτά τα ταξίδια με το ποσό των 20.000 ευρώ, με τα ερασιτεχνικά σωματεία να βρίσκουν έτσι μια… μικρή παρηγοριά. Όπως έγινε και με την US Matoury που έπρεπε να ταξιδέψει στην έδρα της Oissel, δαπάνησε σχεδόν το μισό ετήσιο μπάτζετ της, το οποίο ανέρχεται στις 50.000 ευρώ.

«Ευτυχώς με τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας καταφέραμε να συγκεντρώσουμε άλλες 14.800 ευρώ για να γίνει αυτό το ταξίδι» ανέφερε ο προπονητής της ομάδας, Φρανσουά Λουίς Μαρί.

Πηγή:Gazzetta.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.