Το πως αντιλαμβάνεται κανείς τις ακαδημίες ποδοσφαιριστών στην Ελλάδα αρχίζει και τελειώνει στο πόσοι προωθούνται στην πρώτη ομάδα. Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι ένας ολόκληρος κόσμος υπάρχει, μοχθεί, αγωνιά και προσδοκά πίσω από την βιτρίνα ενός πιτσιρικά που κάποια στιγμή θα φορέσει τη φανέλα της ανδρικής μας ομάδας. Γονείς, προπονητής αλλά και διοικητικό συμβούλιο έχουν γίνει ένα στην προσπάθεια οι μικροί μας ποδοσφαιριστές να πάρουν όλα εκείνα τα στοιχεία-εφόδια που χρειάζονται σε έναν αθλητή-νέο στη μετέπειτα εξέλιξή του. Εξάλλου φέτος ήταν δέσμευση του καινούργιου συμβουλίου η αναδιοργάνωση των ακαδημιών σε όλα τα επίπεδα.

Στην προσπάθεια αυτή η επιλογή του προπονητή ήταν κάτι παραπάνω από ζωτικής σημασίας ζήτημα. Από τις πρώτες ημέρες δουλειάς του κ. Δημητριάδη λοιπόν φάνηκε πως η Νίκη δεν λάθεψε και διάλεξε τον κατάλληλο άνθρωπο να ηγηθεί του εγχειρήματος. Ο κ. Δημητριάδης δεν αποτελεί μόνο έναν από τους πολλούς αθλητές που τίμησαν και τιμήθηκαν με τη φανέλα της Νίκης. Η εμπειρία του στο χώρο είναι πολυετής αφού έχει κάνει σημαντικό πέρασμα από μεγάλες ακαδημίες στη Θεσσαλονίκη. Η μεθοδολογία του έχει ήδη κερδίσει την πίστη όλων όσων βρίσκονται γύρω από την ομάδα πως κάτι καλό ξαναγεννιέται, για τους μικρούς αθλητές μας αλλά και για την ομάδα.

Ο κ. Δημητριάδης μας είπε: ¨Επιδίωξη του συλλόγου είναι η αναβάθμιση των τμημάτων υποδομής με σωστή και ποιοτική εκγύμναση και διαπαιδαγώγηση των μικρών αθλητών με στόχο τη δημιουργία ακαδημίας υψηλού επιπέδου,ώστε μελλοντικά να είναι δυνατή η στελέχωση της ανδρικής ομάδας με δικούς της ποδοσφαιριστές. Σημειωτέον ότι δεν υπάρχει οικονομική συνδρομή από τους αθλητές σύμφωνα με τα πρότυπα των μεγάλων ευρωπαικών συλλόγων. H μέθοδος προπόνησης είναι αυτή που αναφέρεται στα εγχειρίδια της UEFA και που διδάσκεται στις σχολές προπονητών UEFA για κάθε ηλικιακό τμήμα.¨

Μέχρι στιγμής έχουν δημιουργηθεί 2 τμήματα για ηλικίες κάτω των 13 ετών και κάτω των 11 που αριθμούν 31 και 24 εγγραφές αντίστοιχα με τις προπονήσεις να λαμβάνουν χώρα κάθε Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή 15:15-16:25 και 16:30-18:00 για το κάθε τμήμα ξεχωριστά. Η μεγάλη όμως καινοτομία είναι η συμμετοχή και των δύο τμημάτων στο πρωτάθλημα του παραρτήματος της ακαδημίας LIVERPOOL στη Θεσσαλονίκη. Έτσι οι μικροί μας αθλητές έχουν τη δυνατότητα να αγωνίζονται κάθε Σαββατοκύριακο με ανταγωνιστικά Σωματεία υψηλού επιπέδου, μιας και τα πρωταθλήματα του νομού μας είναι υποβαθμισμένα αλλά και μόλις 2μηνης διάρκειας.

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς η ευθύνη 55 παιδιών είναι μεγάλη. Όμως ακόμη μεγαλύτερη είναι η χαρά όλων των ανθρώπων της Νίκης που ξαναβλέπουν τα  ¨τσικό¨, που είχαν παραμεληθεί είναι η αλήθεια ειδικά την περίοδο που η ομάδα αγωνιζόταν για την άνοδο στη Γ΄εθνική κατηγορία, να ξαναζωντανεύουν. Ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς,απαιτείται τουλάχιστον μια τετραετία ώστε να φανούν τα όποια αποτελέσματα σε επίπεδο ανδρών, όμως οι εξελίξεις έχουν δρομολογηθεί και η ανέλιξη των παιδιών θα είναι με σταθερά βήματα,σίγουρη και μεθοδική. Ευχή όλων όσων ασχολούνται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του τόπου μας είναι να δουν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά στο γήπεδο,όχι απλώς να κλωτσάνε μια μπάλα,αλλά να διδάσκονται ποδόσφαιρο.

Το τμήμα U11 2013-14:

u11 2013-14

Στιγμιότυπο από τον αγώνα U13  Νίκη-Liverpool ( σκόρ 1-2)

niki-liverpool

Τα σχόλια είναι κλειστά.