Σε μια εποχή που τα πάντα είναι ρευστά, όσον αφορά το ποδόσφαιρο, οι συνθήκες που επικρατούν επιτάσσουν περισσότερο από ποτέ την επιστροφή, σε ερασιτεχνικό τουλάχιστον επίπεδο, σε καταστάσεις εξορθολογισμού τόσο των οικονομικών όσο και του τρόπου λειτουργίας των σωματείων.

Στη Νίκη, πολύ πριν διαμορφωθούν αυτές οι συνθήκες, από τις αρχές της τελευταίας δεκαετίας τρέχει ένα διπλό πρότζεκτ.

Πρώτον, να γεφυρωθεί το ηλικιακό χάσμα ανάμεσα στους μεγαλύτερους ηλικιακά γηγενείς ποδοσφαιριστές της ανδρικής ομάδας και τους ποδοσφαιριστές των ακαδημιών και δεύτερον να αναδειχθούν αθλητές υψηλού επιπέδου και ανάλογοι χαρακτήρες μέσα από τη συστηματική δουλειά στα τμήματα υποδομής μας.

Οι τελευταίοι γηγενείς ποδοσφαιριστές, στην αρχή της περασμένης δεκαετίας ήταν, για διάφορους λόγους, μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού και τουλάχιστον 8-9 χρόνια μακριά από το να μπορούν να στελεχώσουν το ανδρικό μας τμήμα.

Από τότε κύλησε πολύ νερό στον μύλο των ακαδημιών μας, οι οποίες έφτασαν στο σημείο, μετά από πολλές εξαιρετικές παρεμβάσεις και στοχευμένη δουλειά και αγάπη, να χρειάζονται πλέον το ελάχιστο τέσσερις προπονητές για τα πέντε ηλικιακά τμήματά μας (Κ8-Κ10-Κ12-Κ14-Κ16)!

Την εποχή που ο σύλλογος μπαίνει στην 8η δεκαετία της ζωής του, η ομάδα έχει καταφέρει κάτι μοναδικό, όσον αφορά τα στενά πλαίσια του νομού μας και όχι μόνο!

Να στελεχώσει το σωματείο, τόσο σε επίπεδο αθλητών όσο και προπονητών αλλά και φυσικά παραγόντων, με ανθρώπους από τον ευρύτερο Δήμο της πόλης μας, σε ποσοστό πάνω από 90%! Οι δε προπονητές μας είναι όλοι τους κάτοχοι των απαραίτητων διπλωμάτων της UEFA.

Η Νίκη που τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να έχει έντονο το τοπικό στοιχείο, φέτος ξεπερνάει τον εαυτό της και έχει μπροστά της μια χρυσή ευκαιρία!

Έχοντας χτίσει μια πολύ ισχυρή βάση σε επίπεδο υποδομών και έχοντας ένα ομοιογενές ρόστερ, με ορισμένες στοχευμένες προσθήκες στην ανδρική ομάδα, μπορεί από εδώ και μπρος με δικούς της ανθρώπους στο τιμόνι του κάθε τμήματος να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στους αγωνιστικούς χώρους και παράλληλα να τροφοδοτεί, ξανά μετά από καιρό, την ανδρική της ομάδα και γιατί όχι και το Ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα, με παιδιά της ευρύτερης περιοχής μας!


Το οργανόγραμμα των ομάδων είτε πρόκειται για επαγγελματικά είτε ερασιτεχνικά σωματεία δεν απέχει πολύ από το παραπάνω γράφημα. Η βάση της Νίκης αλλά και κάθε ομάδας είναι ο κόσμος της που πολλές φορές είναι και χορηγός της.

Ανεβαίνοντας στην πυραμίδα συναντάμε όλους εκείνους του παράγοντες που καθορίζουν την πορεία μιας ποδοσφαιρικής ομάδας. Κάθε ένας έχει κάποιον από πάνω του στην ιεραρχία και πάνω απ όλους είναι το ίδιο το σωματείο.

Το Δ.Σ. σκοπεύει να δώσει στους υπευθύνους ακόμη περισσότερο χρόνο και χώρο να αναδείξουν τη δουλειά τους, τόσο ατομικά όσο και μέσα από μια ευρύτερη συνεργασία των προπονητών όλων των τμημάτων μας αλλά και του προπονητή του αδελφού σωματείου της Ελπίδας και τα αποτελέσματα ελπίζουμε πως θα δικαιώσουν τις προσπάθειες και τις προσδοκίες όλων μας!

Από τη μία των ανθρώπων της Νίκης και από την άλλη του κόσμου του Πολυγύρου, που στηρίζει ανελλιπώς, με κάθε τρόπο, την ομάδα της πόλης μας, από το μακρινό 1950 μέχρι σήμερα και νιώθει ιδιαίτερα περήφανος όταν μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου βλέπει παιδιά της Χαλκιδικής μας να εκπροσωπούν τα χρώματα του ιστορικού συλλόγου!

Τα σχόλια είναι κλειστά.