Με 4 αγωνιστικές τιμωρήθηκε ο κ. Παντελής Κοντούτσικος από την αρμόδια επιτροπή της Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής για όσα έγραψε στο φύλλο αγώνα για την αποβολή του ο διαιτητής του προηγούμενου παιχνιδιού  κ. Αθανασιάδης. Ποινή που θεωρείται κάτι παραπάνω από εξοντωτική αφού η ομάδα καλείται να μείνει χωρίς κοουτσάρισμα για έναν ολόκληρο μήνα.

Ο κ. Κοντούτσικος σε δηλώσεις του μετά το παιχνίδι παραδέχθηκε ότι καλώς τον απέβαλε ο διαιτητής και όλοι στη διοίκηση της ομάδας πιστεύουν πως η απόφαση ήταν σωστή. Από εκεί και πέρα όμως η ποινή θεωρείται πέρα για πέρα άδικη. Στην προκειμένη περίπτωση ο κ Αθανασιάδης, παρά την κάκιστη διαιτησία του που δεν του κόστισε τίποτα αφού στο γήπεδο δεν αντιληφθήκαμε την παρουσία παρατηρητή, εξάντλησε όλη του την αυστηρότητα. Καλό θα ήταν λοιπόν η ΕΠΣ Χαλκιδικής να βρει έναν τρόπο να έχει και η ίδια άποψη για όσα συμβαίνουν με τους διαιτητές της στα γήπεδα της Χαλκιδικής και να μη δίνει τόση «δύναμη» σε έναν μόνο άνθρωπο που όχι μόνο κόντεψε να τινάξει ένα παιχνίδι στον αέρα με τα φαλτσοσφυρίγματα  του, αλλά και να αφήσει την ομάδα μας χωρίς προπονητή στον πάγκο για 4 εβδομάδες.

Οι κύριοι με τα μαύρα (ευτυχώς όχι όλοι) δίνουν πολλές φορές την εντύπωση πως μπαίνουν στο γήπεδο για να τραβήξουν τα βλέμματα αποκλειστικά επάνω τους. Κατανοούμε πως και η διαιτησία είναι ανάλογη με το επίπεδο του πρωταθλήματος το οποίο είναι ερασιτεχνικό και αναγνωρίζουμε πως θα γίνονται λάθη είτε από ανεπάρκεια είτε ανθρώπινα. Παρ όλα αυτά οι κύριοι αυτοί είναι σε πολλές περιπτώσεις οι μόνοι από τους συμμετέχοντες που αμείβονται  σε ένα αγώνα σαν τον Κυριακάτικο και καλό θα είναι να προσεγγίσουν πιο επαγγελματικά το καθήκον τους. Εξάλλου το μεγαλύτερο μέρος του μπάτζετ της κάθε ομάδας προορίζεται για τους διαιτητές αφού η κάθε γηπεδούχος ομάδα είναι αυτή που πληρώνει και μάλιστα αδρά την διαιτησία.

Σε δυο παιχνίδια η ομάδα μετράει 3 αποβολές με 7 αγωνιστικές συνολική τιμωρία ένα πέναλτυ κατά ανύπαρκτο και 70 ευρώ πρόστιμο. Καλό θα ήταν να μαθαίναμε λοιπόν μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΣΧ πόσοι και ποιοι από τους διαιτητές κάθε αγωνιστικής κάνανε λάθη και τι είδους «τιμωρία» τους επιβλήθηκε από την ένωση. Μέχρι στιγμής πάντως παρατηρείται ποινολόγιο μόνο για παράγοντες και ποδοσφαιριστές. Λογικά δεν θα αργήσουμε να δούμε πολλούς διεθνείς διαιτητές από το νομό μας στα γήπεδα της UEFA…

Τα σχόλια είναι κλειστά.