Δεν είναι λίγες οι φορές τα τελευταία χρόνια που η επιστήμη και η τεχνολογία δίνουν τη δυνατότητα στο ποδόσφαιρο να εξελιχθεί. Η αποκατάσταση τραυματιών γίνεται πλέον σε πολύ σύντομο χρόνο με τη βοήθεια της εξελιγμένης ιατρικής. Οι νέες τεχνολογίες σε αθλητικό υλικό (παπούτσια-μπάλες-φανέλες) μετά από μακρόχρονες έρευνες εταιριών αθλητικής ένδυσης επιτρέπουν στους ποδοσφαιριστές να αυξάνουν τις επιδόσεις τους. Οι νέοι πλαστικοί  χλοοτάπητες δίνουν τη δυνατότητα να παιχτεί ποδόσφαιρο ακόμα και στις πιο ακραίες καιρικές συνθήκες. Τα παραδείγματα που συνδυάζεται η επιστήμη και η τεχνολογία στο ποδόσφαιρο είναι πλέον πάρα πολλά.

Φυσικά δεν θα μπορούσε παρά να επηρεαστούν από την τεχνολογία και οι συνθήκες-μέθοδοι προπόνησης των ποδοσφαιριστών. Τελευταία στην ζωή των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών έχουν μπει τα δωμάτια προπόνησης, με την Γερμανική BVB Dortmund να είναι η πρώτη ομάδα που σχεδίασε και εφάρμοσε την πρωτοποριακή αυτή μέθοδο. Φυσικό ήταν να την ακολουθήσουν και άλλοι.

Η διοίκηση της SL Benfica ανακοίνωσε την εισαγωγή της ομάδας σε σε νέες τεχνολογικές μεθόδους προπόνησης μετά από χρόνια ερευνών.Το δικό της δωμάτιο προσομοίωσης, το 360s όπως ονομάστηκε, θα χρησιμοποιείται για ανάλυση και βελτίωση του χρόνου αντίδρασης των ποδοσφαιριστών και με τα στοιχεία που θα συλλέγει θα μπορεί να προβλέψει τραυματισμούς αλλά και με μεγάλη ακρίβεια την επιστροφή των παικτών στην δράση.

Τα στοιχεία που δίνει αυτό το δωμάτιο είναι λεπτομέρειες της ποιότητα της πάσας στα παιχνίδια, την πορεία της πάσας, την θέση της μπάλας και όλα αυτά περνάνε σε προσομοιωτή στο δωμάτια και τα ξανακάνει ο παίκτης ώστε να διορθώσει τις αστοχίες του.Σύντομα αναμένεται και η πρώτη ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ.

Δείτε εδώ το δωμάτιο προπόνησης της Dortmund και εδώ της Benfica.

Τα σχόλια είναι κλειστά.