Μια σοφή ελληνική παροιμία αναφέρει «Όταν μαλώνουν τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια». Αυτό ισχύει και στην περίπτωση των ερασιτεχνών σωματείων και ποδοσφαιριστών που μαθαίνουν πως με εντολή της Ε.Π.Ο. μετά από απαίτηση ορισμένων επαγγελματικών ομάδων αναστέλλονται όλοι οι αγώνες ποδοσφαίρου στη χώρα.

 Με αφορμή τον ξυλοδαρμό μέλους της Κ.Ε.Δ. , τον οποίο σαν σωματείο φυσικά και καταδικάζουμε, η Ελληνική ομοσπονδία αποφάσισε πως αυτή τη φορά η λύση είναι να αναστείλει, επ” αόριστον, όλα τα παιχνίδια από επαγγελματικά μέχρι τοπικά όλων των κατηγοριών. Φυσικά κανείς από όλους αυτούς τους παράγοντες του ποδοσφαίρου δεν πιστεύουμε  πως κατανοεί τα προβλήματα που δημιουργούνται, ιδιαίτερα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, από τέτοιου είδους κινήσεις και αποφάσεις.

Με τις ερασιτεχνικές ομάδες να βρίσκονται στα όρια όσο αφορά τις πληρωμές για μετακινήσεις και λοιπές υποχρεώσεις το να τους στερείς μια από τις λιγοστές πηγές εσόδων, δηλαδή τα εισιτήρια, και μάλιστα επ αόριστον ισοδυναμεί με καταστροφή. Μπορεί τα συμφέροντα των μεγάλων συλλόγων να είναι τεράστια και η κάθε ομάδα ανάλογα με το τι θέλει να πετύχει και το πόσο μπορεί να επηρεάσει καταστάσεις να κοιτάει μόνο το δικό της καλό. Παρ όλα αυτά είναι τουλάχιστον κωμικοτραγικό, πρωταθλήματα όπως αυτά της Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής όπου δεν υπάρχουν τα στοιχειώδη όπως γιατρός αστυνομική παρουσία στα γήπεδα κτλπ, ο λόγος αναβολής να μην έχει να κάνει με τα ουσιαστικά προβλήματα των ομάδων μας και των αθλητών αλλά με τις προσταγές επαγγελματικών ομάδων.

Η Ε.Π.Ο. κατά τη γνώμη μας κάνει ένα πολύ μεγάλο λάθος τουλάχιστον όσον αφορά την απόφαση της για τα τοπικά πρωταθλήματα και στέκεται απέναντι στον ερασιτεχνικό αθλητισμό δημιουργώντας για ακόμη μία φορά πολλά προβλήματα. Οι παράγοντες της ομοσπονδίας αν και (θεωρητικά) προέρχονται από τα ερασιτεχνικά σωματεία και ενώ εκλέγονται εμμέσως από αυτά αντί να κοιτάξουν να βοηθήσουν την πηγή τροφοδοσίας του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, με μια στάση ασέβειας και μια απόφαση λίγων βάζουν στον πάγο το άθλημα που αγαπάμε και υπηρετούμε ανιδιοτελώς μακρυά από τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα των επαγγελματιών.

Θα μας ενδιέφερε η άποψη της δικής μας ένωσης και πολύ θα θέλαμε να ξέραμε εάν ρωτήθηκαν γενικά οι ενώσεις των νομών της χώρας για τη λήψη μιας τέτοιας απόφασης που μας συμπεριλαμβάνει, αν και μπορούμε  να φανταστούμε τι έχει γίνει. Φυσικά δεν υπάρχει κανείς που θα θελήσει να εξηγήσει στα ερασιτεχνικά σωματεία γιατί πρέπει να τραβήξουν χειρόφρενο και να πάνε πίσω τις υποχρεώσεις τους για προβλήματα που στην Ελλάδα γίνονται θέμα μόνο εάν αφορούν τους μεγάλους.

Τα σχόλια είναι κλειστά.