Ολοκληρώθηκαν τα παιχνίδια που θα έκριναν το πως θα διαμορφωνόταν ο χάρτης της Α΄ Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής για τη σεζόν 2014-15. Μετά και την άνοδο του Απόλλων Αρναίας στη football league 2 (τη θέση του οποίου θα πάρει η Δόξα Ορμύλιας) οι δεκαέξι ομάδες που θα συγκροτήσουν το νέο πρωτάθλημα αναμένεται να είναι κατά κύριο λόγo πολύ δυνατές.

Μοναδική εκκρεμότητα η συμμετοχή του Διγενή Λακκώματος που με τα μέχρι τώρα δεδομένα υποβιβάζεται μαζί με τον Π.Ο. Μουδανιών από την Γ΄κατηγορία αλλά προσδοκά σε αναθεώρηση του πλάνου για την εν λόγω κατηγορία (προβλέπονται μόνο 4 όμιλοι πανελλαδικά).

Όλα δείχνουν λοιπόν πως πάμε για ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα που θα απαρτίζεται από τις περισσότερες μεγάλες ομάδες του Νομού. Χαρακτηριστικό είναι ότι 9 από τις 16 έχουν στο παρελθόν στεφθεί πρωταθλήτριες νομού ενώ 6 έχουν κατακτήσει το κύπελλο της τοπικής ένωσης και άλλες 3 έχουν φτάσει έστω και μία φορά σε τελικούς. Με πολλά μεγάλα παιχνίδια σε κάθε αγωνιστική λοιπόν, το πρωτάθλημα της σεζόν που έρχεται αναμένεται σαν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα των τελευταίων χρόνων.

Γεωγραφικά βλέπουμε τις περισσότερες (9) ομάδες να προέρχονται από την κεντρική-δυτική Χαλκιδική, 3 ομάδες να εκπροσωπούν την Κασσάνδρα και μόλις 2 τη Σιθωνία καθώς και τη βόρεια Χαλκιδική.

Όλοι όσοι ασχολούνται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Χαλκιδικής ελπίζουν να μπορέσουν οι ομάδες, στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, να κρατηθούν σε ανταγωνιστικό επίπεδο να φανούν αντάξιες της ιστορίας τους και να καταφέρουν να προσφέρουν θέαμα και συγκινήσεις  στους ανθρώπους που επιλέγουν να περνούν τα Σαββατοκύριακα τους στις κερκίδες των γηπέδων του νομού μας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.