Σε λίγες ημέρες αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα της Α” Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής για τη νέα σεζόν. Αυτό γιατί παρότι οι ομάδες που έχουν υποβιβασθεί αλλά και προβιβασθεί από την Β” κατηγορία είναι πλέον γνωστές, ρόλο ρυθμιστή παίζουν οι εκπρόσωποι του Νομού στο πρωτάθλημα της Γ” Εθνικής, με το συγκεκριμένο θεσμό να βρίσκεται στην 26ή αγωνιστική και τις ομάδες του Π.Ο. Μουδανιών και Διγενή Λακκώματος να μάχονται για την σωτηρία τους.

Για κάθε μία ομάδα που θα κατοχυρώνει δικαίωμα συμμετοχής στην Γ” κατηγορία της επόμενης σεζόν, μια ομάδα της Β” από όσες κέρδισαν το δικαίωμα θα ανεβαίνει στην Α”. Επίσης μια θέση στο νέο πρωτάθλημα θα κριθεί και από την άνοδο ή όχι του φετινού πρωταθλητή Απόλλων Αρναίας στην μεγαλύτερη κατηγορία μετά τους αγώνες μπαράζ που καλείται να δώσει η ομάδα της Β. Χαλκιδικής με ομάδες άλλων νομών.

Πάμε λοιπόν να δούμε πώς έχει η κατάσταση αναλυτικά:

Οι ομάδες που παραμένουν στην κατηγορία είναι: ΤΑ Μ.Κ. Στρατωνίου/Θερμαικός Πορταριάς/Αετός Βαρβάρας/Π.Ο. Τρίγλιας/Ελπίς Βραστάμων/Νίκη Πολυγύρου/Αιγέας Παλλήνης/Διαγόρας Ν. Πλαγίων/Άρης Κασσανδρείας/Φοίνικας Νικήτης/Αετός Φούρκας (Επικράτησε σε μπαράζ με τον Τορωναίο Συκιάς)

Οι ομάδες που εξασφάλισαν την απ ευθείας άνοδό τους είναι ο Α.Ο. Σάρτης και ο Α.Ο. Σημάντρων σαν πρωταθλητής βορείου και νοτίου ομίλου Β” κατηγορίας αντίστοιχα.

Τέλος οι ομάδες που διεκδικούν μία θέση στο νέο πρωτάθλημα είναι με σειρά προτεραιότητας (μετά από αγώνες μπαράζ) οι: Δόξα Ορμύλιας/’Ακανθος Ιερισσού/Ηρακλής Ν. Φώκαιας (Σε περίπτωση που η Χαλκιδική εκπροσωπηθεί στη Γ εθνική με τρεις ομάδες για τη Σεζόν 2014-15 ανεβαίνουν όλοι)

Τα σχόλια είναι κλειστά.