Σε μια αιφνιδιαστική απόφαση προχώρησε το Δ.Σ. της ένωσης ποδοσφαιρικών σωματείων Χαλκιδικής την Τρίτη όσον αφορά την υποχρεωτική συμμετοχή νεαρών ποδοσφαιριστών στα πρωταθλήματα Α” και Β” κατηγορίας του νομού μας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ε.Π.Σ.Χ. :

«Η Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής ανακοινώνει ότι από τη νέα αγωνιστική περίοδο 2015 – 2016, καταργείται η διάταξη της προκήρυξης που αφορά στην υποχρεωτική συμμετοχή δυο εικοσάχρονων στην ενδεκάδα και σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ.της ένωσης στη συνεδρίασή του της 2ας Ιουνίου 2015.Η διάταξη αφορά στα πρωταθλήματα Α΄ και Β΄ Ερ. κατηγορίας.»

Σε ένα τόσο λεπτό ζήτημα σαν Νίκη Πολυγύρου θεωρούμε πως ίσως να ήταν καλό να προϋπάρξει μια συζήτηση ανάμεσα σε σωματεία και ένωση προκειμένου να παρθεί μια τόσο σημαντική απόφαση που αφορά το μέλλον τόσο των νεαρών ποδοσφαιριστών όσο και των ομάδων. Κατανοούμε την ανάγκη οι προπονητές των ομάδων να είναι πιο απελευθερωμένοι στον καταρτισμό των εντεκάδων των ομάδων τους όμως με τα παιδικά και εφηβικά πρωταθλήματα του νομού να υπολειτουργούν τα τελευταία χρόνια ίσως αυτό αποτελέσει μεγάλο πλήγμα στην εξέλιξη νεαρών ποδοσφαιριστών και κάνει πολλές ομάδες να απολέσουν το τοπικιστικό τους στοιχείο μια και καλή.

Η διοίκηση της Νίκης θα προσπαθήσει να μείνει σταθερή στα πιστεύω της, παρά τον όποιο ανταγωνισμό που θα υπάρξει μεταξύ των ομάδων, και να συνεχίσει να δίνει χρόνο στο γήπεδο και χώρο στο ρόστερ της σε νεαρά παιδιά προκειμένου να έχουν μέλλον  όσες προσπάθειες γίνονται στο παρόν. Άλλωστε η ομάδα μας έχει ήδη επενδύσει πολύ στα τμήματα ακαδημιών της με προπονητές παράγοντες αλλά και γονείς να ξοδεύουν χρόνο και χρήμα προκειμένου τα τμήματα  και οι ποδοσφαιριστές να καρπωθούν στο μέλλον τον κόπο και των ιδρώτα αυτών των ετών.

Τα σχόλια είναι κλειστά.