Τι είναι αυτό που ξεχωρίζει ένα καλό αθλητή από έναν σταρ του αθλητισμού ή του ποδοσφαίρου ειδικότερα;

Εκτός από τις επιδόσεις του μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, ένα πολύ κρίσιμο στοιχείο για να χαρακτηριστεί κάποιος αθλητής πρότυπο είναι η στάση του για τα πράγματα που συμβαίνουν έξω από το γήπεδο.

Τα παιδιά επιλέγουν με απλοϊκά κριτήρια τα αθλητικά τους είδωλα, όμως οι γονείς είναι το βασικά τους πρότυπο και μεγάλο κομμάτι της μετέπειτα ζωής τους είναι καθρέφτης της στάσης ζωής της οικογένειας τους.

Όταν γονείς που έχουν υπάρξει επαγγελματίες αθλητές μιλούν και προσεγγίζουν καταστάσεις καθημερινές, για πολλά παιδιά που κινούνται στο χώρο του αθλητισμού, με τον τρόπο που το κάνει ο Ολλανδός Robin Van Persie, πρώην ποδοσφαιριστής των Feyenoord, Arsenal και Manchester Utd ο αθλητισμός και η κοινωνία μας μόνο οφέλη μπορούν να αποκομίσουν.

Δείτε τις δηλώσεις του σχετικά με τον μικρό γιο του που παίζει ποδόσφαιρο και πώς του αλλάζει οπτική στα πράγματα βοηθώντας τον να εξελιχθεί σαν αθλητής αλλά κυρίως σαν άνθρωπος

¨Είχα αυτή την κουβέντα την προηγούμενη εβδομάδα, με τον γιο μου.
Ο γιος μου αγωνίζεται στη Feyenoord και η ομάδα του αντιμετώπισε τον Ajax (σε επίπεδο Κ14), δεν έπαιξε ήταν στον πάγκο.

Στην επιστροφή στο αυτοκίνητο ήταν κάπως στεναχωρημένος-απογοητευμένος και διαμαρτυρόταν για τους υπόλοιπους, τον προπονητή κτλπ.

Τότε του είπα : ναι αλλά Shaqueel ακούγεσαι σαν ηττοπαθείς ξέρεις. Αν μιλάς με αυτόν τον τρόπο ακούγεσαι σαν να έχεις ήδη χάσει. Κατηγορείς εκείνον, εκείνη το ένα το άλλο, αλλά δεν ακούω το παραμικρό για τον εαυτό σου.

Όσοι έχουν τη νοοτροπία του νικητή παίρνουν τον έλεγχο και κατηγορούν τον εαυτό τους κοιτάζοντας πώς μπορούν να βελτιωθούν και αυτό είναι που πρέπει να σε απασχολεί.

Πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου την ερώτηση είσαι λούζερ ή νικητής; Του είπα για εμένα δεν παίζει ρόλο γιατί είμαι ο πατέρας σου, η μόνη δουλειά μας με τη μητέρα σου είναι όταν θα είσαι 20 να είσαι ένα καλό παιδί, έτοιμος για τη ζωή.

Να ξέρεις μπορείς να κάνεις τα λάθη σου, μπορείς να κάνεις ότι επιθυμείς, θα σε αγαπώ το ίδιο, δεν έχει σημασία για εμένα αν καταφέρεις να γίνεις ποδοσφαιριστής ή όχι, αλλά έχεις πει πως είναι το πάθος σου. Οπότε πρέπει να πάρεις τον έλεγχο της ζωής σου στα χέρια σου και να σταματήσεις να διαμαρτύρεσαι.

Δεν με νοιάζει αν είσαι ένας λούζερ, να είσαι, θα σε αγαπώ το ίδιο, δεν παίζει κανένα ρόλο για εμένα. Όμως αν θες να είσαι νικητής
πάρε τον έλεγχο και σταμάτα να διαμαρτύρεσαι για τους άλλους.

Μετά από αυτά τον παρακολούθησα να προπονείτε το επόμενο πρωί. Με ρώτησε η γυναίκα μου που πάω και της είπα να παρακολουθήσω την προπόνηση του. Για την ακρίβεια δυο μέρες μετά καθώς παίξανε Σάββατο και η προπόνηση ήταν Δευτέρα πρωί.

Καθόμουν λοιπόν στο κρύο κουκουλωμένος και έβλεπα ένα τίγρη να προπονείται να τρέχει να δουλεύει και ήμουν κάπως ¨ωραία ωραία, συνειδητοποίησε πως είναι να έχεις τον έλεγχο της ζωής σου. Είναι δεκατριών…¨

Τα σχόλια είναι κλειστά.