Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 16 Νοεμβρίου το πρώτο μισό της κανονικής διάρκειας της Α1 κατηγορίας της ένωσης ποδοσφαιρικών σωματείων του νομού μας.

Η νέα μορφή του πρωταθλήματος έχει φέρει πολλές αλλαγές στα μέχρι σήμερα δεδομένα του ποδοσφαίρου της Χαλκιδικής. Ο μικρότερος αριθμός των ομάδων (μόλις 12) σημαίνουν λιγότερες αγωνιστικές, άρα και μικρότερη διάρκεια, χωρίς να υπολογίζουμε τους αγώνες μπαράζ που θα δώσουν όλες οι ομάδες είτε για υποβιβασμό, είτε για τον τίτλο του πρωταθλητή.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως το πρωτάθλημα θα τελειώσει νωρίς, καθώς υπάρχουν επιπλέον 10 αγώνες κατάταξης για κάθε μία ομάδα και ανεπίσημα υπάρχει η πληροφορία πως η τελευταία αγωνιστική θα είναι στις αρχές Μαϊου.

Η επιλογή της Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής για τη δομή της Α1 μέχρι στιγμής κρίνεται πετυχημένη. Στο τέλος του πρώτου γύρου οι 5 πρώτες ομάδες έχουν μέγιστη απόσταση 3 βαθμούς, ενώ και στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας αν εξαιρέσουμε την ιστορική ομάδα του Άρη Κασσανδρείας που κατεβαίνει με πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές και αντιμετωπίζει δυσκολίες, η μάχη για την παραμονή είναι εξίσου μεγάλη καθώς την 7η από την 11η θέση τη χωρίζουν επίσης 5 βαθμοί.

Πρωταθλητής χειμώνα, όπως συνηθίζαμε να λέμε για τον πρωτοπόρο του πρώτου μισού, αναδείχθηκε ο Α.Σ.Ο. Ολύνθου με 23 βαθμούς. Η μοναδική αήττητη ομάδα της κατηγορίας με τις περισσότερες όμως ισοπαλίες (5) μαζί με τον Π.Ο. Μουδανιών. Τις περισσότερες νίκες έχουν οι 4 πρώτες ομάδες (απο 6).

Στη δεύτερη θέση ισοβαθμούν 3 ομάδες με 21 βαθμούς. Νίκη, Αετός Βαρβάρας και Γαλάτιστα όλοι με 6-3-2 σε νίκες ισοπαλίες και ήττες, ενώ μόλις έναν βαθμό πίσω τους βρίσκεται ο Π.Ο. Μουδανιών που παρότι δεν ξεκίνησε καλά βρήκε τον τρόπο να πάρει καλά αποτελέσματα τον τελευταίο καιρό και να ανέβει πολύ βαθμολογικά.

Καλύτερη επίθεση ο Αετός Βαρβάρας με 25 γκόλ ενώ ακολουθούν Γαλάτιστα με 24 και Πολύγυρος-Όλυνθος με 21. Καλύτερη άμυνα ο Π.Ο. Μουδανιών με μόλις 6 γκολ παθητικό ενώ ακολουθούν Πολύγυρος και Όλυνθος με 8. Καλύτερο συντελεστή τερμάτων έχει ο Αετός Βαρβάρας με +15 και ακολουθούν Πολύγυρος και Όλυνθος με +13.

Στο κάτω μέρος της βαθμολογίας όλα τα αρνητικά ρεκόρ ανήκουν στον Άρη Κασσανδρείας με 11 ήττες σε 11 αγώνες με μόλις 5 γκολ στο ενεργητικό του και 39 παθητικό.

Η συνέχεια αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον σε ένα πρωτάθλημα που πιθανότατα να είναι το καλύτερο από πλευράς  ανταγωνισμού των τελευταίων πολλών ετών. Αν καταφέρουμε στα επόμενα χρόνια να αυξήσουμε σαν νομός τον αριθμό και την ποιότητα των ντόπιων ποδοσφαιριστών στις ομάδες μας,  να βελτιώσουμε τις εγκαταστάσεις μας και το επίπεδο της διαιτησίας πιθανόν θα έχουμε και την τύχη να δούμε καλύτερες ημέρες για τα τοπικά μας πρωταθλήματα, αλλά και για τις ομάδες που στέλνουμε να μας εκπροσωπήσουν στις μεγαλύτερες κατηγορίες.

Η βαθμολογία του πρώτου γύρου:

Untitled

Τα σχόλια είναι κλειστά.