Ολοκληρώθηκε χθες η 20ή αγωνιστική και μαζί της τα 2/3 του πρωταθλήματος για την Α” κατηγορία της Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής. Με 10 αγωνιστικές να απομένουν και συνολικά 30 διαθέσιμους βαθμούς για κάθε ομάδα τα πράγματα τόσο στην ουρά αλλά κυρίως στην κορυφή είναι ρευστά. Εξάλλου απομένουν ακόμη πολλά παιχνίδια μεταξύ των πρώτων 7-8 ομάδων τα οποία δεν θα είναι εύκολα για καμία ομάδα από αυτό το γκρούπ, ενώ οι ομάδες μέχρι και την 11ή θέση έχουν δείξει πως μπορούν να κάνουν ζημιές και να κόψουν βαθμούς από τους πρωτοπόρους.

 Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα δύο συνεχόμενα πολύ καλά αποτελέσματα της Δόξας που έκοψε βαθμούς εκτός έδρας από τα Σήμαντρα και υποχρέωσε τα Μουδανιά στην πρώτη τους ήττα το Σάββατο στην Ορμύλια. Όπως όλα δείχνουν το πρωτάθλημα θα παιχτεί μέχρι τέλους και πολύ δύσκολα δεν θα υπάρξουν αγώνες play off για την ανάδειξη του πρωταθλητή. Με τη βοήθεια των αριθμών ας ρίξουμε μία ματιά σε όλα όσα από τα πεπραγμένα παρουσιάζουν ενδιαφέρον.

 Στην κορυφή μετά το Σαββατοκύριακο 7-8/2 είχαμε ανακατατάξεις καθώς ο Αετός Βαρβάρας πέρασε μόνος πρώτος με 49 βαθμούς 2 πάνω από Μουδανιά (έχασαν την ευκαιρία να είναι αυτά πρώτα), και Σήμαντρα που γνώρισαν επίσης την ήττα στην έδρα της Πορταριάς, ενώ η ισοπαλία της Νίκης στην έδρα του Στρατωνίου στέρησε από τους τελευταίους το δικαίωμα να μείνουν μόνοι 2οί στη βαθμολογία.

 Καλύτερη επίθεση για τον Θερμαϊκό με 55 τέρματα ενεργητικό και καλύτερη άμυνα για Βαρβάρα και Μουδανιά με 13 γκόλ παθητικό. Περισσότερες νίκες για Βαρβάρα με 16, λιγότερες ήττες για Μουδανιά με μόλις μία, ενώ λιγότερες ισοπαλίες για Βαρβάρα-Πορταριά-Τρίγλια με μόλις ένα χ στο πρωτάθλημα.

Στον αντίποδα χειρότερη επίθεση αλλά και άμυνα έχει η ομάδα της Σάρτης με 19 γκολ ενεργητικό και 89 (!) παθητικό. Λιγότερες νίκες έχει όπως είναι λογικό με βάση τους προηγούμενους αριθμούς ο Α.Ο. Σάρτης με μόλις 2, ενώ η ίδια ομάδα έχει το αρνητικό ρεκόρ με τις περισσότερες ήττες (16). Περισσότερες ισοπαλίες για τον Άρη με 7 παιχνίδια, το 1/3 περίπου, της ομάδας της Κασσάνδρας να έχουν λήξει ισόπαλα.

 Στο κομμάτι που αφορά τους αριθμούς που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τους διαιτητές έχουμε: περισσότερα πέναλτι υπέρ ο Π.Ο. Τρίγλιας με 7. Περισσότερα πέναλτι κατά για τη Νίκη Πολυγύρου με 5. Λιγότερα πέναλτι υπέρ για Α.Ο.Σαρτης και Π.Ο. Μουδανιών με 1. Λιγότερα πέναλτι κατά για Π.Ο. Τρίγλιας και Διγενής Λακκώματος με 1. Περισσότερες αποβολές υπέρ για Π.Ο. Τρίγλιας με 7. Περισσότερες αποβολές κατά για Δόξα Ορμύλιας και Π.Ο. Μουδανιων με 5. Λιγότερες αποβολές υπέρ για Βαρβάρα/Σαρτη/Ορμυλια/Πολύγυρο με 0. Λιγότερες αποβολές κατά για Σαρτη με 0.

Αναλυτικά αριθμοί, αποτελέσματα η βαθμολογία και η επόμενη αγωνιστική:

apotelesmata 20ηbathmologia se 20fitxures 21ήleague stats

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το πρόγραμμα της ομάδας μας για τα επόμενα 4 παιχνίδια:

programma nikis epomena 4 mats

Τα σχόλια είναι κλειστά.