Από την ώρα της κλήρωσης, μερικές ημέρες πριν, για πρωτάθλημα και κύπελλο Χαλκιδικής το σενάριο να βρεθούν αντιμέτωποι Νίκη και Απόλλωνας δύο φορές σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ήταν εξαιρετικά πιθανό. Από τη στιγμή που η Αρναία προσπέρασε το εμπόδιο του Παλαιοχωρίου στην πρώτη φάση του κυπέλλου, το σενάριο επαληθεύτηκε και έτσι η πρόκριση για τον τρίτο γύρο του θεσμού θα κριθεί μεταξύ των δύο.

 Βέβαια η Ένωση κάπως απροειδοποίητα όρισε για την Τετάρτη 23/9 το παιχνίδι, με τις ομάδες που μετέχουν σε αυτή τη φάση να ενημερώνονται μόλις 4 ημέρες νωρίτερα. Έτσι μετά την αναβολή της δεύτερης αγωνιστικής από την απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για το Σαββατοκύριακο των εκλογών, οι ομάδες επιστρέφουν στη δράση με αρκετά αμφίρροπα  νοκ-αουτ παιχνίδια.

 Ένα από αυτά είναι και το παιχνίδι της Νίκης των 6 κατακτήσεων κόντρα στον Απόλλωνα των 4, με τις δύο ομάδες να ξανασυναντιούνται μετά από δέκα ημέρες αυτή τη φορά με γηπεδούχο τον Απόλλωνα. Στο στρατόπεδο των πρασίνων γνωρίζουν πως η υπόθεση πρόκριση κάθε άλλο παρά εύκολη θα είναι και σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να έχουν στο μυαλό τους τον αγώνα του πρωταθλήματος στον οποίο επιβλήθηκαν με 2-0.

 Εξάλλου πρόκειται για ένα διαφορετικό παιχνίδι, όπου ο χαμένος εγκαταλείπει άδοξα το θεσμό. Εκτός αυτού όπως και να έχει θα διατηρηθεί η παράδοση που θέλει Πολύγυρο και Αρναία να μην συναντιούνται ποτέ σε τελικό Κυπέλλου.

 Για τους δύο αντίπαλους προπονητές πλέον δεν υπάρχουν μυστικά και αναμένεται ένα πολύ σφιχτό, όπως συνήθως συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις, παιχνίδι  που θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Στα αγωνιστικά για τους πράσινους, που το Σάββατο στο φιλικό με την Προποντίδα έδειξαν πως βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση, δεν υπάρχουν προβλήματα και η προετοιμασία ολοκληρώνεται σήμερα το απόγευμα με μια τελευταία προπόνηση.

Το μήνα Σεπτέμβριο οι δύο ομάδες έχουν ξανασυναντηθεί τα τελευταία χρόνια άλλες δύο φορές.
Θυμηθείτε τι έγινε στις 30/9/2012 πατώντας εδώ

-
30 Σεπτεμβρίου 2012
Σκορ: 2 - 2

Έκθεση Αγώνα

Ισόπαλο  2-2 έληξε ο αγώνας στο Στάδιο της Αρναίας. Το σκόρ για την ομάδα μας άνοιξε στο 10′ ο Σιδηρόπουλος και ο ίδιος παίχτης διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα αλλά και τις ομάδας στο 25′ ,μετά από ωραία αντεπίθεση και κοντινό πλασέ. Στο Δεύτερο ημίχρονο ο Απόλλων μείωσε στο 60′ με κεφαλιά και ενώ είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ στον τερματοφύλακα της ομάδας μας. Το τελικό 2-2 διαμορφώθηκε 10 λεπτά πριν τη λήξη του παιχνιδιού.Πολύ κακή η διαιτησία του κ. Γουρλομάτη.

Δείτε στιγμιότυπα του αγώνα εδώ

Εντεκάδα

Σεβαστάς Στέφανος
Καραγκιοζίδης Χρήστος
Χλιάπας Αλέξανδρος
Chuks Okoro
Τσεπάνης Δημήτρης
Ζούνης Κυριάκος
18. Συμεωνίδης Αλέξανδρος
Σάρρης Στέλιος
Σκελτζίμ Πιέτρι
Σιδηρόπουλος ΜπάμπηςΓκολΓκολ
Παραλίκης Αναστάσιος

Αλλαγές

Στάγγος ΚωνσταντίνοςΑλλαγή
14. Θεολόγου ΣτέλιοςΑλλαγή
26. Ιατρού Αθανάσιος-ΆρηςΑλλαγή18

καθώς και το τελευταίο μεταξύ τους παιχνίδι πατώντας εδώ

-
13 Σεπτεμβρίου 2015
Σκορ: 2 - 0

Έκθεση Αγώνα

Με το δεξί ξεκίνησαν οι πράσινοι στη νέα σεζόν. Σημειώνοντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο έκαμψαν την αντίσταση του Απόλλωνα και πήραν το πρώτο τρίποντο στο πρωτάθλημα της Α” Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής. Με τον Αστεριάδη να ξεπερνά τελευταία στιγμή τις ενοχλήσεις και να τίθεται στην διάθεση του προπονητή του η Νίκη ξεκίνησε δυνατά και είχε την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι με τον Χλιάπα μετά από στημένη μπάλα μόλις στο 1ό λεπτό.

Έχοντας την υπεροχή για τα πρώτα 30 λεπτά οι πράσινοι βρήκαν χώρους και πάτησαν περιοχή αρκετές φορές. Σε μία από αυτές ο άψογος συνδυασμός Χλιάπα-Ζούνη-Λιόλιου έδωσε την ευκαιρία στον Δημούδη να πετύχει ένα πολύ όμορφο τέρμα και να βάλει μπροστά στο σκορ την ομάδα μας. Οι αντίπαλοι στη μοναδική φάση που απείλησαν στο πρώτο μισό ήταν όταν λίγο μετά το 1-0 σημάδεψαν το οριζόντιο δοκάρι του Σεβαστά με το πολύ μακρινό σουτ του Μπουλγουρίδη.

Στην επανάληψη ο Απόλλωνας προσπάθησε να απειλήσει την εστία των γηπεδούχων κυρίως με σουτ έξω από την περιοχή. Ένα από αυτά βρήκε το δεξί κάθετο δοκάρι του Σεβαστά στη μεγαλύτερη φάση των φιλοξενουμένων στο παιχνίδι. Από την άλλη μεριά οι ποδοσφαιριστές του Γ. Βούλγαρη είχαν την ευκαιρία να βρουν κενούς χώρους στην πλάτη της άμυνας του Απόλλωνα και στο 75ό λεπτό η έξοχη ασιστ του Χλιάπα έφερε τον Χαρέλη μόνο απέναντι στον τερματοφύλακα των πορτοκαλί ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να διπλασιάσει τα τέρματα για τη Νίκη και να δώσει τυπικό χαρακτήρα στο χρόνο που απέμενε.

Καλή απόδοση κατά διαστήματα για το σύνολο των ποδοσφαιριστών των πρασίνων, οι οποίοι στο τακτικό κομμάτι τα πήγαν πολύ καλά χωρίς όμως να αποφύγουν ορισμένα ατομικά λάθη σε κάποιες περιπτώσεις. Καλή η διαιτησία με το βίντεο να δικαιώνει στις κρίσιμες αποφάσεις τόσο τους βοηθούς όσο και τον διαιτητή.

Δείτε δηλώσεις για το παιχνίδι του Α.Χλιάπα πατώντας εδώ

Δείτε στιγμιότυπα του αγώνα πατώντας εδώ

Η σύνθεση του Γ.Βούλγαρη:

starting-line-up-ΜΕ-ΑΡΝΑΙΑ-1762x1024

Εντεκάδα

Σεβαστάς Στέφανος
Γιουβανάκης Μιχάλης
Αστεριάδης Γιώργος
Χλιάπας ΑλέξανδροςΑσσίστΚίτρινη Κάρτα
Δημούδης ΒασίληςΓκολ
Ζούνης Κυριάκος
8. Συρόπουλος ΚώσταςΚίτρινη Κάρτα
9. Χαρέλης ΓιώργοςΓκολ
Βούλγαρης Γιώργος
Αγγελής Γιώργος
Λιόλιος ΔημήτρηςΑσσίστ

Αλλαγές

Γραμμένος Χρήστος
Ισπιριάνης Γιώργος
14. Θεολόγου Στέλιος
Ζήσης Παύλος
21. Βασιλάκης ΔημήτρηςΑλλαγή9
Σουσούρας ΓιάννηςΑλλαγή
Kristjan PekiΑλλαγή

Τα σχόλια είναι κλειστά.