Η ανάγκη για ένα νέο λογότυπο πιο μοντέρνο και πιο λειτουργικό ήταν δεδομένη. Η ιδέα μετά από πολύ κόπο και χρόνο πήρε, πριν λίγες μέρες, την τελική της μορφή. Η θεά την ώρα που καταφθάνει στη γη κρατώντας σπαθί και κλαδί αγριελιάς φέρνει στους ανθρώπους θεόσταλτη σύμφωνα με τις περιγραφές του Παυσανία την πολυπόθητη  Νίκη.

Φοράει αραχνοΰφαντο φόρεμα στερεωμένο στον ένα της ώμο που καλύπτει τους αστραγάλους.  Πρόκειται για μια διαφορετική μορφή της Θεάς Νίκης του Μενδαίου Παιωνίου (από την Αρχαία Μένδη εδώ στη Χαλκιδική) όπως την απέδωσε στο άγαλμα του που βρέθηκε το 1875 στην Ολυμπία και σήμερα βρίσκεται στο τοπικό μουσείο ενώ χρονολογείται περίπου 200 χρόνια πριν το άλλο πασίγνωστο άγαλμα της θεάς που εκτίθεται στο Λούβρο, της Νίκης της Σαμοθράκης.

Ο θυρεός που περικλείει την επανασχεδιασμένη  μορφή της Θεάς είναι και αυτός πιο μοντέρνος με καθαρές γραμμές και πιο στρογγυλεμένος. Στο ίδιο μοτίβο και η γραμματοσειρά του λογοτύπου, ενώ οι δύο εσωτερικές πράσινες γραμμές σχηματίζουν νοητά το Αγγλικό γράμμα V το αρχικό της λέξης Victory που σημαίνει Νίκη!! Όλα αυτά περικλείονται από ένα χρυσό περίγραμμα μια και το όλο εγχείρημα έγινε με αφορμή τα 50 χρόνια από την κατάκτηση του πρώτου τίτλου στην Ιστορία της ομάδας το πρωτάθλημα του 1964.

Ο σχεδιασμός και η επιμέλεια του νέου πλέον λογοτύπου της Νίκης ανήκει στον Αριστοτέλη Ξυδιά και την AXD design. Η διοίκηση τον ευχαριστεί θερμά για όλα όσα έκανε για την ομάδα όλο αυτό το διάστημα αλλά και για την άψογη συνεργασία προκειμένου να έχουμε σήμερα αυτό το καταπληκτικό αποτέλεσμα στα χέρια μας.

Νικη Πολυγυρου new logo metalicΝίκη metal logo cutout

Τα σχόλια είναι κλειστά.