Ήταν το μακρινό 1966 όταν ο Π.Α.Ο.Κ. με όλα του τα αστέρια ερχόταν στον Πολύγυρο στις 3/7 για φιλικό παιχνίδι με τη Νίκη!! Ο Γ. Κούδας (στη φώτο στην κάτω σειρά πίσω από τη μπάλα) ήταν ήδη το μεγάλο όνομα στην ομάδας της Θεσσαλονίκης και όπως ήταν φυσιολογικό είχε τραβήξει όλα τα βλέμματα επάνω του.

H προετοιμασία των πρασίνων ολοκληρώνεται (το Σάββατο 30/8) με ένα τελευταίο φιλικό, το οποίο είναι σίγουρα το πιο δύσκολο από πλευράς δυναμικής του αντιπάλου και αναμένεται να είναι και το πιο «εμπορικό» καθώς στο γήπεδο θα βρεθεί αρκετός κόσμος. Αντίπαλος η ομάδα Κ-17 του Π.Α.Ο.Κ.

Οι ακαδημίες του Π.Α.Ο.Κ. είναι από τις πλέον οργανωμένες στην Ελλάδα και σε πολλές περιπτώσεις ποδοσφαιριστές των τμημάτων υποδομής του συλλόγου φτάνουν μέχρι την ενδεκάδα της πρώτης ομάδας. Ειδικά το τμήμα της Κ-17 που υποδέχεται η Νίκη το Σάββατο στις 18:00 στο Δημοτικό Στάδιο Πολυγύρου πρωταγωνιστεί στην superleague για τις αντίστοιχες ηλικίες και είναι χαρακτηριστικό πως πέρσι έφτασε μέχρι τον ημιτελικό του πρωταθλήματος όπου αποκλείστηκε στα πέναλτι από την Κ-17 του Ολυμπιακού.

Ο νυν προπονητής του τμήματος Αλέκος Θεοδωρίδης δηλώνει : «Αρκετοί παίκτες προωθήθηκαν στην Κ20 και πλέον η βάση μας θα είναι παιδιά που γεννήθηκαν το 1998 και το 1999. Όπως κάθε χρόνο φτιάχνουμε μια νέα ομάδα. Αυτό είναι και το ζητούμενο άλλωστε. Να προωθούνται τα παιδιά στην αμέσως μεγαλύτερη ομάδα και να έρχονται από πίσω νέοι παίκτες για να δουλεύουν και να περιμένουν με τη σειρά τους τη δική τους ευκαιρία. Οι ομάδες στα τμήματα υποδομής μοιάζουν με συγκοινωνούντα δοχεία.¨

Στο σύνδεσμο μπορείτε να δείτε το ρόστερ του τμήματος το οποίο αποτελείτε από 28 ποδοσφαιριστές.  Γενικός διευθυντής τμημάτων υποδομής είναι ο κ. Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος ενώ γενικός αρχηγός είναι ο κ. Σταύρος Σαράφης ο οποίος συνδέεται κατά κάποιο τρόπο με τη Νίκη καθώς δοκιμάστηκε από τον Π.Α.Ο.Κ., λίγο πριν τη μεταγραφή του από την Επανομή, σε εκείνο το φιλικό του ’66, φορώντας τη φανέλα της ομάδας μας (φώτο κάτω σειρά ο δεύτερος από δεξιά προς τα αριστερά)!

Όλοι στο στρατόπεδο των πρασίνων έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στην μεγάλη φιλική αναμέτρηση του Σαββάτου θέλοντας να μετρήσουν τις δυνάμεις τους απέναντι σε έναν πολύ ανταγωνιστικό αντίπαλο με πολύ καλές δομές και ποδοσφαιριστές που δουλεύουν σε επαγγελματικά πρότυπα από πάρα πολύ μικρή ηλικία. Εξάλλου πολλά από τα νέα αυτά παιδιά θα είναι σε 2-3 χρόνια επαγγελματίες ποδοσφαιριστές σε ομάδες τόσο στην Ελλάδα άλλα ίσως και του εξωτερικού, όπως έχει άλλωστε γίνει στο πρόσφατο παρελθόν.

Η εβδομάδα που ακολουθεί θα είναι πλέον εβδομάδα επίσημου αγώνα καθώς η Νίκη αντιμετωπίζει το Σαββατοκυριακο 6/7 Σεπτεμβρίου τη Θύελλα Στανού για την πρώτη φάση του κυπέλλου Χαλκιδικής και αναμένεται οι ρυθμοί να πέσουν και οι προπονήσεις να γίνουν τρεις ανάμεσα σε κάθε αγωνιστική.

Τα σχόλια είναι κλειστά.