Ενώ τα Βαλκάνια, η Ευρώπη και ο κόσμος γενικότερα κατακλύζονται από φαινόμενα ρατσισμού και εθνικισμού, στον αθλητισμό και στο ποδόσφαιρο ειδικότερα, τέτοιες αρρωστημένες απόψεις δεν έχουν καμία θέση.

Όμως με το ρατσισμό δεν ανοίγεις διάλογο, τον καταστρέφεις. Οι ακραίες μορφές μίσους, θέλουν και ακραίες αντιδράσεις, διότι στην περίπτωση που φανεί ότι υπάρχει ανοχή και αδυναμία αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων, τόσο θα αποκτούν δύναμη και επιρροή εκείνοι που θέλουν να τις επιβάλλουν.

Ο ρατσισμός δεν είναι τωρινό φαινόμενο στον αθλητισμό και όποιος δεν το βλέπει, απλά εθελοτυφλεί και κρύβει το πρόβλημα κάτω από το χαλί. Απλά η δύναμη της ενημέρωσης είναι τέτοια, που κάνει πιο γνωστά όλα εκείνα τα περιστατικά που… θάβονταν και κανείς δεν είχε την δυνατότητα να τα μάθει. Οι επιθέσεις αντιμετωπίζονται με ισχυρές άμυνες και ακόμα πιο δυνατές αντεπιθέσεις.

Και αν ισχύει η φράση του Μιγκέλ ντε Ουναμούνο ότι «ο φασισμός θεραπεύεται με το διάβασμα. Και ο ρατσισμός, με το ταξίδι» , πολλές φορές χρειάζεται να επιστρατευτούν και άλλοι τρόποι ώστε να σταλθεί το μήνυμα ότι δεν υπάρχει καμία ανοχή, καμία συζήτηση, καμία «χαραμάδα» για να κυριαρχήσουν αυτές οι αντιλήψεις.

Όλοι μαζί ενωμένοι υπενθυμίζουμε πως ο ρατσισμός δεν έχει καμία θέση στο ποδόσφαιρο είτε αυτό είναι επαγγελματικού, είτε ερασιτεχνικού επιπέδου.

Οι παίχτες, η διοίκηση και οι προπονητές τις Νίκης αγκαλιασμένοι σας καλούμε να διώξουμε κάθε τέτοιο στοιχείο μίσους από το αγαπημένο μας παιχνίδι!

Παμε όλοι μαζί για τη νίκη απέναντι στο ρατσισμό!

Υ.Γ.: Σήμερα 15 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας το Διεθνές Συνέδριο κατα του Ρατσισμού στο ποδόσφαιρο. 

2012972_w2

Αρθρογραφία:

  • http://www.sport24.gr/football/ellada/SuperLeague/o_ratsismos_den_exei_thesei_sto_podosfairo.html
  • http://www.sport24.gr/football/me_to_ratsismo_den_anoigeis_dialogo.2783990.html

Τα σχόλια είναι κλειστά.