Δεν μπορεί παρά να εντυπωσιαστεί κανείς απ τη μεγάλη προθήκη με τα τρόπαια του Συλλόγου, τα graffities στους τοίχους με θέμα -πάντα- τη Νίκη κι ένα πλήθος από παιδιά και νεαρούς που ετοιμάζονται για την απογευματινή τους προπόνηση.

«“Έχει και η ακαδημία του Συλλόγου προπόνηση αυτή την ώρα» μας εξήγησε ο πρόεδρος του , ο κ. Ζούνης και μας καλωσόρισε στα γραφεία της Νίκης στο Δημοτικό Στάδιο Πολυγύρου.

Η καθαριότητα και η τάξη στο οίκημα του Σταδίου Εμφανής. «Είναι Δημοτική περιουσία» μας είπε «αλλά τη φροντίζουμε σαν να είναι δική μας,επειδή εδώ χτυπάει η καρδιά της ομάδας. Ότι βλέπετε είναι αποτέλεσμα της φροντίδας των ανθρώπων που αγαπούν τη Νίκη, είτε είναι αθλητές, είτε Δ.Σ., είτε φίλαθλοι. Θέλουμε η ομάδα μας να έχει αυτοδυναμία, να είναι οργανωμένη κατά τα πρότυπα των μεγάλων Συλλόγων. Γι αυτό αγωνιζόμαστε, για να έχουν οι αθλητές μας κάθε ευκολία.»

Ο Δημήτρης Ζούνης είναι καθηγητής σωματικής αγωγής γέννημα θρέμμα «Πολύγυρος και Νίκη». Από το 1963 μέχρι το 1989 υπηρέτησε την ομάδα σαν ποδοσφαιριστής και σαν προπονητής και μερικά χρόνια με τους δύο ρόλους ταυτόχρονα. Τα τελευταία πέντε χρόνια την υπηρετεί και από τη θέση του προέδρου του Δ.Σ..

«Οι συνεργάτες μου στο Διοικητικό συμβούλιο, είναι όλοι απ τον Πολύγυρο, νέοι άνθρωποι της ανιδιοτέλειας και της προσφοράς. Είναι πολύ δεμένοι μεταξύ τους και είναι αυτοί που κινούν όλη τη δραστηριότητα του Συλλόγου. Και των τριών τμημάτων της Ακαδημίας (τζούνιορ-προπαιδικό-παιδικό) αλλά και του ανδρικού. Προπονητής της ακαδημίας είναι ο κ. Λευτέρης Δημητριάδης, “ανθρωπος που αγαπάιε τα παιδιά και τη δουλειά μαζί τους. Τα τμήματά της μετέχουν σε αντίστοιχα πρωταθλήματα στη Θεσσαλονίκη. Αν και υπάρχει επιβάρυνση για το Σύλλογο με τις μετακινήσεις, προτιμάμε αυτά τα πρωταθλήματα για να κάνουν τα παιδιά πολλούς αγώνες και να έχουν καλύτερη άθληση και να αποκτήσουν μεγαλύτερες εμπειρίες.

Ωτόσο οι μετακινήσεις αυτές γίνονται αδάπανα για τα παιδιά. Εντελώς δωρεάν. Και είναι φανερό ότι ο Σύλλογος μας έχει ανάγκη από ένα δικό του μέσο μετακίνησης μια και η Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη της μετακίνησης όλων των συλλόγων της επικράτειας του Δήμου Πολυγύρου. Και δεν σας κρύβω ότι ένα τέτοιο μέσο μετακίνησης,  ένα μικρό λεωφορείο, είναι για μένα και τους συνεργάτες μου κάτι σαν άπιαστο όνειρο. Αλλά ποιος ξέρει…

Στόχος μας για την ανδρική ομάδα της Νίκης ήταν εξ αρχής να έχουμε ένα έμψυχο δυναμικό με εντοπιότητα. Με μεγάλη προσπάθεια, αυτή τη στιγμή το έχουμε πετύχει κατά το μεγαλύτερο ποσοστό. Αρκεί να σας πώ ότι από τα 28 δελτία ποδοσφαιριστών που διαθέτουμε τα 20 είναι παικτών από τον Πολύγυρο και τα 7 από τα γύρω χωριά του Δήμου, τα Βραστά την Όλυνθο τις καλύβες και τη Γαλάτιστα.

Δέν μας ενδιαφέρει να κάνουμε πρωταθλητισμό για αυτή καθ αυτή την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μας ενδιαφέρει το ήθος των παικτών και της ομάδας μας. Μας ενδιαφέρει η αγωγή των παιδιών που έχουμε στην ευθύνη μας, μας ενδιαφέρει να τους μάθουμε να συνεργάζονται, να μάθουν το «ευ αγωνίζεσθαι». Όσο για τον αγωνιστικό μας στόχο και βέβαια μας ενδιαφέρει να κερδίζουμε. Γι αυτό παλεύουμε. Όταν κερδίζουμε το χαιρόμαστε. Αν όχι..πάμε για το επόμενο παιχνίδι.

Οι εγκαταστάσεις της ομάδας μας σ αυτό το οίκημα είναι εφάμιλλες μεγάλων επαγγελματικών Συλλόγων. Υπάρχει φροντιστής για την καθημερινότητα, όλα όμως περνούν από τα χέρια του Δ.Σ. Κι όλα έγιναν με τη φροντίδα του. Τα πλυντήρια, τα στεγνωτήρια, η βελτίωση του οικήματος, ο εξοπλισμός των γραφείων. Διαθέτουμε μέχρι δορυφορική τηλεόραση και σάουνα.

Προπονητής μας είναι από φέτος ο Γιώργος Βούλγαρης., απ τον Πολύγυρο και αυτός, καταξιωμένος στο χώρο της Χαλκιδικής από προηγούμενες πετυχημένες θητείες σε ομάδες της Β” και Α΄κατηγορίας της Ε.Π.Σ.Χ. Είναι πτυχιούχος προπονητής κι εργάζεται με όρεξη και μεγάλη διάθεση για επιτυχίες.

Μεγάλο μας πρόβλημα, όπως άλλωστε σας επεσήμανε και ο προπονητής μας, είναι η κάκιστη κατάσταση του αγωνιστικού χώρου του Σταδίου. Κι αυτό γιατί καταπονείται καθημερινά αφού αγωνίζονται σ αυτό τρεις ομάδες. Η επανασπορά που κάναμε και η συντήρηση είναι ημίμετρα. Ο Πολύγυρος χρειάζεται νέους αγωνιστικούς χώρους και μέχρι να γίνουν αυτοί απαιτείται να μπουν και να εφαρμοστούν κανόνες λειτουργίας του αγωνιστικού χώρου. Η νέα Δημοτική Αρχή βλέπει το θέμα με συμπάθεια κι ελπίζω να προχωρήσει στη διαδικασία αυτή άμεσα.

Ο κόσμος μας βοηθάει και στηρίζει τη Νίκη οικονομικά. Εμείς ως Δ.Σ. απ τη μεριά μας διοργανώνουμε εκδηλώσεις απ τις οποίες βγαίνουν κάποια χρήματα. Είναι όμως πολύ λίγα για τις ανάγκες ενός Συλλόγου με απαιτήσεις όπως η Νίκη Πολυγύρου.»

Η συνέντευξη δόθηκε στην εβδομαδιαία εφημερίδα Halkidiki Sport Voice και την επιμελήθηκε ο κ. Παναγιώτης Πάσχος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.