Ακόμη μία νίκη πρόσθεσαν στο ενεργητικό τους οι πράσινοι επικρατώντας το Σάββατο στο βούρκο του Δημοτικού Σταδίου Πολυγύρου επί της αξιόμαχης ομάδας της Ακάνθου Ιερισσού διατηρώντας παράλληλα το απόλυτο στην έδρα τους για τη φετινή σεζόν. Οι ποδοσφαιριστές του Γ. Βούλγαρη εκτός από έναν αξιόμαχο αντίπαλο είχαν να αντιμετωπίσουν και τον κακό αγωνιστικό χώρο, με τον χλοοτάπητα του γηπέδου να είναι σε πάρα πολύ άσχημη κατάσταση και τη μπάλα να «κολλάει» σε πολλά σημεία.

Η Νίκη είχε τις πρωτοβουλίες των κινήσεων στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού όμως τις περισσότερες φορές ο αγωνιστικός χώρος δεν της επέτρεψε να παίξει με τη μπάλα κάτω και να βγει ορθολογικά στη επίθεση. Σαν να μην έφτανε αυτό οι πράσινοι βρέθηκαν, κόντρα στη ροή του αγώνα, πίσω στο σκορ στο 26ό λεπτό με τους φιλοξενούμενους να ευστοχούν στο πέναλτι  που υπέδειξε ο διαιτητής. Από εκείνο το σημείο και μετά τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για τον Πολύγυρο που δεν είχε περιθώρια απωλειών στην προσπάθεια του να παραμείνει κοντά στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

 Παρ όλα αυτά οι ποδοσφαιριστές του Γ. Βούλγαρη βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να γυρίσουν το παιχνίδι, δείχνοντας μεγάλη θέληση και επιμονή, ενώ στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης φάνηκαν ένα επίπεδο πάνω από τους αντιπάλους τους. Η Νίκη  ισοφάρισε με τον ίδιο τρόπο που βρέθηκε πίσω στο σκορ, λίγο πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια με τον Χλιάπα να ευστοχεί για ακόμη μία φορά από τα 11 βήματα.

 Στην επανάληψη οι πράσινοι βγήκαν δυνατά, έκλεισαν τους αντιπάλους στα καρέ τους και στο 58ό λεπτό μετά από φάση διαρκείας ο Μυστακίδης, που είχε περάσει λίγο πριν στο αγωνιστικό χώρο, έδωσε την ασίστ στον Βούλγαρη ο οποίος πλάσαρε πάνω από τη γραμμή και έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του. Από εκεί και μετά, μέχρι τη λήξη του αγώνα, οι πράσινοι ήταν πιο απειλητικοί θέλοντας να καθαρίσουν με ένα τρίτο γκολ το παιχνίδι.

Πιθανότατα θα το είχαν καταφέρει αν είχαν επιλέξει έναν πιο ορθολογικό τρόπο να χτίσουν τις επιθέσεις τους, καθώς οι πολλές μεγάλες μπάλες από τα μετόπισθεν όχι μόνο έδιναν πλεονέκτημα στους αντίπαλους αμυντικούς αλλά ανάγκασαν και τους επιθετικούς της  Νίκης να τρέχουν πολλές φορές άσκοπα σπαταλώντας δυνάμεις. Έτσι οι αντίπαλοι ενώ δεν είχαν δυνάμεις να πιέσουν και σε πολλές περιπτώσεις έδωσαν επιλογές εύκολης πάσας στους πράσινους, εκμεταλλεύτηκαν την αναρχία στο τρόπο παιχνιδιού της Νίκης και κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι σε σημείο που να κριθεί στη λεπτομέρεια.

Ήταν το τελευταίο λεπτό από τα τρία των καθυστερήσεων όταν σε μια επικίνδυνη κατάσταση στα καρέ του Πολυγύρου ο διαιτητής είδε παράβαση και καταλόγισε (δεύτερο) πέναλτι σε βάρος της Νίκης. Σε ένα παιχνίδι που οι ποδοσφαιριστές του Γ. Βούλγαρη κυριάρχησαν ήταν και πάλι αντιμέτωποι με νέα απώλεια βαθμών, όπως έγινε στο τέλος των παιχνιδιών με Μουδανιά και Σήμαντρα.

 Πρωταγωνιστής για άλλη μία φορά αναδείχθηκε ο γκολκίπερ της Νίκης. Ο Σεβαστάς, παρ ότι για όλο το δεύτερο ημίχρονο ήταν θεατής του αγώνα, αποδείχθηκε ζεστός και με μια πολύ δύσκολη επέμβαση  στην δεξιά του γωνία απέδειξε ξανά, όπως πριν λίγο καιρό στο παιχνίδι κυπέλλου στα Μουδανιά, πως είναι πιθανότατα ο δυσκολότερος αντίπαλος από τα 11 βήματα για οποιονδήποτε επιθετικό στην κατηγορία. Τα συγχαρητήρια συμπαιχτών και αντιπάλων, αλλά και το χειροκρότημα των φιλάθλων, δικαιώνουν έναν αθλητή σαν και αυτόν που δουλεύει σκληρά στις προπονήσεις και σίγουρα ανήκει στους κορυφαίους τερματοφύλακες του ποδοσφαίρου της Χαλκιδικής.

line-up-me ierissostats me ierisso1stats me ierisso2stats me ierisso3

-
13 Δεκεμβρίου 2014
Σκορ: 2 - 1

Εντεκάδα

Σεβαστάς Στέφανος
Γιουβανάκης Μιχάλης
Αστεριάδης Γιώργος
Καραγκιοζίδης Χρήστος
Χλιάπας ΑλέξανδροςΓκολ
Δημούδης Βασίλης
Ζούνης Κυριάκος
Βούλγαρης ΓιώργοςΓκολ
Σκελτζίμ Πιέτρι
Κακούρος Γιώργος
Κυριαφίνης Γιάννης

Αλλαγές

Σουσούρας Γιάννης
Τζηρίτης Χρήστος
Αγγελής ΓιώργοςΑλλαγή
Λιόλιος Δημήτρης
Τσιότρας ΑντώνηςΑλλαγή
Kristjan Peki
Μυστακίδης ΧρήστοςΑσσίστΑλλαγή
 bathomolia se 13

Τα σχόλια είναι κλειστά.