Η αγαπημένη συνήθεια ενός παίκτη της ομάδας πλέον είναι απαραίτητη.

Μετά από κάθε παιχνίδι, κυρίως όταν είναι νικηφόρο, ένας από τους παίκτες της ομάδας αρχίζει και υπολογίζει ποια ακολουθία αποτελεσμάτων και ποιοι συνδυασμοί θα μας ευνοήσουν και θα μας βοηθήσουν να ανεβούμε βαθμολογικά. Οι περισσότεροι βέβαια τον αποθαρρύνουν και συνήθως του λένε να μην προτρέχει. Τώρα όμως αυτή η ιδέα είναι αναγκαία για να μπορέσουμε να δούμε σφαιρικά και από την μαθηματική πλευρά την τελική ευθεία του Πρωταθλήματος.

Αυτή την στιγμή ο Πολύγυρος βρίσκεται στην 4η θέση, έναν βαθμό πίσω απο την Πορταριά, εννιά απο την Καλλικράτεια και δεκαπέντε απο το Στρατώνι. Για να μπορέσει να διεκδικήσει το Πρωτάθλημα, μέσω της διαδικασίας των μπαράζ, πρέπει ο 1ος με τον 2ο να έχουν διαφορά 6 και λιγότερων βαθμών, ο 2ος με τον 3ο πάλι να έχουν διαφορά 6 και λιγότερων βαθμών κτλ. Δηλαδή πρέπει να τερματίσουμε τουλάχιστον μέσα στην πρώτη πεντάδα (πλέον ιδιαιτέρως εφικτό) και κάθε ομάδα να έχει, με την από πάνω της, διαφορά μικρότερη των 7 βαθμών.

Αν όλα αυτά σας έχουν δυσκολέψει θα σας παρουσιάσουμε ένα πιθανό σενάριο.

Η Νίκη θα μπει σε διαδικασία διεκδίκησης του τίτλου αν κερδίσει τα τρία παιχνίδια (Σήμαντρα, Καλλικράτεια, Τρίγλια) που απομένουν και η Καλλικράτεια κερδίσει τα δύο από τα τρία δικά της παιχνίδια.(Νικήτη και Στρατώνι)
Έτσι και η διαφορά του Στρατωνίου με την Καλλικράτεια αλλά και η διαφορά της Καλλικράτειας απο τον Πολύγυρο θα είναι μικρότερη των 7 βαθμών.
Σε αυτό το σενάριο θα ακολουθήσει η διαδικασία των μπαράζ για την ανάδειξη του Πρωταθλητή Χαλκιδικής, τα οποία αν χρειαστεί, που το ευχόμαστε, θα σας τα παρουσιάσουμε τότε.

iΠάμε όλοι ΜΑΖΙ για τη Νίκη!

Τα σχόλια είναι κλειστά.