Μια μέρα σαν σήμερα, το μακρινό 1973 η Νίκη ταξιδεύει σαν επικεφαλής του Β” ομίλου της τελικής φάσης του Ερασιτεχνικού στο Σιδηρόκαστρο προκειμένου να αντιμετωπίσει τον τοπικό Εθνικό. Τον όμιλο συμπληρώνουν οι ΑΠΕ Λαγγαδά, Θερμαϊκός Θεσσαλονίκης και Εθνικός Αξιούπολης, απέναντι στους οποίους η Νίκη κάνει ένα εξαιρετικό μίνι πρωτάθλημα τερματίζοντας τελικά αήττητη.

Το αρχείο εφημερίδας της εποχής (Αθλητική ΗΧΩ) αναφέρει:

» Δύο σπουδαία παιγνίδια θα γίνουν το απόγευμα στα πλαίσια της τελικής φάσεως του Εθνικού Ερασιτεχνικού πρωταθλήματος. Και τα δύο ανήκουν στον Β” όμιλο. Είναι μεταξύ Εθνικού Σιδηροκάστρου-Νίκης Πολυγύρου και θερμαϊκού-ΑΠΕΛ.

Εθνικός-Νίκη: Σπουδαίο το ενδιαφέρον του αγώνος αυτού. Μόνον με νίκη ο γηπεδούχος θα μπορέσει να ελπίζει διότι η Νίκη είναι επικεφαλής αλλά με έναν αγώνα περισσότερο και 4 βαθμούς διαφορά. Χειρότερο αποτέλεσμα σημαίνει οριστικό νοκ άουτ για την ομάδα του Σιδηροκάστρου. Για τη Νίκη αυτό το ματς είναι το πλέον αποφασιστικό.»

Για την ιστορία οι πράσινοι θα φύγουν νικητές από το Σιδηρόκαστρο, θα παραιτηθούν από τον επόμενο επίσημο αγώνα κυπέλλου (10/6 με Οδυσσέα Αναγεννήσεως στις Σέρρες), προκειμένου λίγες ημέρες μετά να πάρουν τη μεγάλη άνοδο στη Β” Εθνική στον αγώνα με αντίπαλο την ΑΠΕ Λαγγαδά στο στάδιο, μια επιτυχία που θα μείνει στην ιστορία του συλλόγου και βαθιά χαραγμένη στη μνήμη όλων όσων είχαν την ευκαιρία να τη ζήσουν.

6-6-1973 10-6-1973 paraitisi nikhs apo to kypello me antipalo ton odyssea anaggenisis serrwn

Τα σχόλια είναι κλειστά.