Ο νεαρός ποδοσφαιριστής Πάνος Αντωνίου, ο οποίος συγκλόνισε με την ανάρτηση που έκανε στο Facebook, μιλά για όλα εκείνα που οι περισσότεροι φοβούνται να το κάνουν.

Ερωτεύεσαι την μπάλα από μικρή ηλικία. Καταλαβαίνεις μικρός πως κι εκείνη σε έχει ερωτευτεί. Σε υπακούει, ταξιδεύει στα πόδια σου χωρίς να ξεκολλά, κατευθύνεται εκεί που τη στέλνεις. Ο αθλητισμός γίνεται κομμάτι της καθημερινότητας και σταδιακά η ζωή σου όλη. Ζεις στην προπόνηση, στον αγώνα, στην ομάδα. Κι έπειτα όλα γκρεμίζονται. Για λόγους που στο δικό σου μυαλό, στη δική σου ποδοσφαιρική ηθική δεν χωρούν. Δίνουν όμως ζωή στο σύστημα. Στο σύστημα αυτό που εκμεταλλεύεται την αγάπη για το ποδόσφαιρο χιλιάδων παιδιών, που παρασιτεί εις βάρος της.

Ο Πάνος Αντωνίου ξεκίνησε όπως πάρα πολλά παιδιά με ελπίδες και όνειρα. Ξεχώρισε από μικρός στη γενέτειρά του, το Καρπενήσι. Έκανε θυσίες, παράτησε το σπίτι του στα 16 για να ενταχθεί στην ομάδα Νέων της Λαμίας, στην οποία έγινε αρχηγός. Γρήγορα ωστόσο είδε το σκοτάδι. Είδε αποφάσεις και κριτήρια που δεν είχαν ποδοσφαιρική λογική. Υποσχέσεις που δεν έγιναν ποτέ πραγματικότητα. Περίεργα αποτελέσματα και κοκκινισμένα μάτια από ουσίες ξένες προς τον αθλητισμό που εκείνος είχε μάθει να υπηρετεί. Και όταν αναζητώντας τον δρόμο του στο «ναρκοπέδιο» της Γ΄ Εθνικής ακούστηκε το «κρακ» στην κνήμη, είδε την ομάδα του να τον εγκαταλείπει.

Η ανάρτηση του Αντωνίου στο Facebook, μέρος της οποίας ήταν και το ντοκιμαντέρ του gazzetta.gr για την κατάθλιψη στο ποδόσφαιρο, έγινε viral. Συγκέντρωσε πολλά σχόλια και «μπράβο» από τον κόσμο, για ένα παιδί 21 ετών που βρήκε το θάρρος να μιλήσει για τα κακώς κείμενα.

Δείτε την ανάρτηση του Π.Αντωνίου πατώντας εδώ

Τα σχόλια είναι κλειστά.